Sběr pomerančové kůry a papíru zahájen!

Sběr pomerančové kůry a papíru zahájen!

Vážení a milí, k některým se to již doneslo, jiní o tom jistojistě nikdy neslyšeli. Tak či onak, byl opět zahájen sběr papíru a pomerančové kůry. Informace o sběru byly všem rodičům zaslány mailem, ale můžete se s nimi seznámit i v tomto příspěvku:

Sběr papíru:

Před budovou druhého stupně (ulice Křídlovická) stojí kontejner, do kterého děti/jejich rodiče mohou umístit papír k recyklaci.

Děti mohou tímto způsobem soutěžit jak za svoji třídu, tak sami za sebe a získat nějakou odměnu.

Papír je před dopravením do kontejneru potřeba doma zvážit a jeho hmotnost pak nahlásit: na 1. stupni třídní učitelce, na 2. stupni členovi žákovského parlamentu.

Jaký papír nosit? Stejný jako do běžného kontejneru. Lepenku, knihy, časopisy… Zde se dostáváme k hlavnímu kameni úrazu. Pokud do kontejneru umisťujete lepenkové krabice, prosím rozložte je nebo je pořádně naplňte papírem. Lepenková krabice naplněná jinou zmačkanou lepenkovou krabicí pouze zabere spoustu místa a firma, která papír zpracovává, není příliš spokojená s tím, že odváží poloprázdné kontejnery plné nesešlapaných lepenkových krabic. Proto vás prosím, pokud máte takový typ papírového odpadu, před vhozením do kontejneru krabice sešlapejte a pokud se vám nechce, tak je raději nechte před kontejnerem, kde se o ně postará někdo z lidí, kteří mají sběr papíru na starost.

Pokud nám tímto způsobem pomůžete zkvalitnit způsob sběru, bude mít žákovský parlament více prostředků na pořádání akcí pro ostatní děti. Pokud sbíráte, sbírejte dál, pokud ne, budeme rádi, když se přidáte.

Sběr citrusové kůry:

Jako každý rok i tento pořádáme také sběr sušené pomerančové a citronové kůry. I v tomto případě mohou děti sbíráním vyhrát zajímavé odměny, nebo se prostě jen mohou zapojit do této prospěšné aktivity. Jak sbírat, aby to mělo smysl?

Pokud sušíte i citron a ne pouze pomeranč, nemíchejte PROSÍM kůru dohromady a dopravte ji odděleně, ušetříte nám tím hodiny třídění ve škole.

Kůru před dopravením do školy dobře usušte. Navlhlá, nedosušená nebo špatně vysušená kůra v pytlích plesniví a znehodnotí obsah celého pytle.

Suchou kůru doma neskladujte v igelitových sáčcích, tam začne plesnivět určitě (a ne každá plíseň je hned vidět). Dopravit do školy kůru samozřejmě můžete v jakém obalu chcete.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ věc se týká potravinových molů. Pokud jste si vědomi toho, že se ve vaší domácnosti vyskytují potravinoví moli v jakémkoli množství, kůru nám prosím nenoste. Každoročně se opakuje situace, kdy se moli rozmnoží po všech pytlích s kůrou a pak už není možné se jich zbavit a musíme se s nimi ve škole trápit celý rok, což je velmi nepříjemné.

Kam kůru dopravit?

Kůru děti nosí do kabinetu dějepisu (číslo 16) na 2. stupni, který najdete ve stejném patře, jako se nachází ředitelna a kancelář školy. Kůra musí být před dopravením do školy zvážená stejně jako papír. Ideální je na odevzdávaný balíček s kůrou napsat příjmení dítěte, třídu a váhu balíčku.

Děkujeme za spolupráci!

S pozdravem a přáním krásného podzimu,

žákovská rada

Záložka pro permanentní odkaz.